Vijf voordelen van glasvezel

By 30 september 2014Glasvezel info
fiber cable

Wilt u overstappen op glasvezel, maar bent u nog niet helemaal zeker van uw zaak? Het hebben van glasvezel heeft diverse voordelen tegenover koperbedrading. Wat dacht u van databeveiliging en een verbeterde betrouwbaarheid? Of van het feit dat het gemakkelijk te installeren is? Lees hier meer over deze voordelen van glasvezel en nog andere redenen waarom glasvezel beter en veiliger is dan koperbedrading.

Supersnel internet

Één van de grote voordelen van glasvezel is een razendsnelle aansluiting op het glasvezelnetwerk, waardoor u beschikt over supersnel internet. Glasvezel biedt namelijk veel meer bandbreedte dan koperbedrading. U heeft dus nooit meer last van traag ladende websites, bufferende video’s of andere nadelen. Daarnaast heeft glasvezel ook de mogelijkheid om in de toekomst te draaien om nog hogere snelheden. Bij koperbedrading is dit niet het geval, daar is de hoogste snelheid reeds bereikt.

Databeveiliging

Wanneer u op uw computer bezig bent met betrouwbare gegevens, denk bijvoorbeeld aan internetbankieren of het inloggen op DigiD, is het prettig dat dit via een optimaal beveiligde verbinding gaat. Het is algemeen bekend dat data over koperbedrading gemakkelijker kan worden afgetapt dan data dat over glasvezel wordt verzonden.

Symmetrisch karakter

Een ander aspect wat absoluut een van de grote voordelen is van glasvezel is het symmetrische karakter van de verbinding. Glasvezel zorgt ervoor dat verzenden en ontvangen van data even snel gaat. Bij koperen verbindingen gaat het verzenden over het algemeen trager dan het ontvangen. Dit symmetrische karakter van glasvezel is erg prettig wanneer u veel via de computer moet doen.

Open netwerk

Kabelaanbieders beheren naast het netwerk ook de diensten die er over gaan. Bij glasvezel is dit niet het geval: iedere glasvezelaanbieder kan op een netwerk zijn diensten aanbieden. Dit maakt het gemakkelijk om van aanbieder te switchen wanneer u niet tevreden bent over uw huidige aanbieder. Dit kan zonder dat er wat moet worden veranderd aan de kabels of de verbinding.

Gemakkelijke installatie

Een van de handigste voordelen van glasvezel is het feit dat het gemakkelijk te installeren is. Bij een koperen draad is het zo dat men een steeds dikkere kabel nodig hebt, naarmate men meer data wil transporteren. Bij glasvezel is dit niet zo, deze kabels zijn gemakkelijk te installeren, zijn klein van gewicht en formaat en zijn enorm flexibel. Er zijn dus meer voordelen aan glasvezel dan aan een kabelverbinding, probeer het vandaag nog!

Voordelen van glasvezel zelf ervaren?

Praat met onze Fiberexperts wat de voordelen voor jouw (bedrijf) kunnen zijn. Maak met onze experts!

Leave a Reply