De meeste grote providers gaan per 1 juli a.s. hun tarieven verhogen voor internet en televisie

By 29 mei 2018Blog

Volgens diverse onafhankelijke vergelijkingssites gaan de grote aanbieders van televisie – en internetabonnementen, zoals KPN, Xs4all en Ziggo hun prijzen per 1 juli a.s. verhogen. De hoogte van de prijsstijging hangt af van de provider en de afgenomen diensten en pakketten. Grofweg gaat de consument Euro 2,- à Euro 3,- per maand meer betalen dan voorheen. Klanten van Ziggo gaan voor hun telefoonabonnement Euro 1,65 meer betalen per maand. De kosten voor het gebruik van hun alles-in-één-pakket zullen toenemen met Euro 2,- per maand.
Abonnees van Xs4all en KPN zullen ook een verhoging van hun abonnementskosten tegemoet zien. KPN heeft een prijsverhoging doorgevoerd van tussen de Euro 2,50 en Euro 3,50 per maand op hun pakketten voor sneller internet en een uitgebreider zenderpakket. ‘Internet Basic’ en ‘Internet Pro’ van Xs4all zullen met Euro 2,50 omhoog gaan per maand, terwijl de internetsnelheid van deze pakketten niet wordt verbeterd. Voor de pakketten ‘Smart’, ‘Plus’ en ‘Comfort’ zal de internetsnelheid wel iets stijgen. Men moet daarvoor dan wel Euro 3,50 per maand extra betalen.
Verleden jaar heeft er ook al een prijsstijging plaatsgevonden bij veel telecomaanbieders. De prijzen zijn toen gemiddeld met ongeveer Euro 22,- omhoog gegaan op jaarbasis. Met de aankomende verhoging in juli 2018 meegerekend, komt er voor de meeste klanten nog eens Euro 20,- a Euro 40,- per jaar bij.
Het is niet zo dat geabonneerden bovenstaande prijsverhogingen klakkeloos dienen te aanvaarden. Klanten hebben namelijk het recht om zonder opgave van reden, kosteloos hun abonnement op te zeggen wanneer de prijsstijging hoger is dan het huidige inflatiecijfer. Bij de providers Xs4all, KPN en Ziggo is dit zeker het geval.
De verwachting is, volgens toonaangevende vergelijkingssites, waaronder Fiber Expert, dat de diensten van veel telecom providers in de nabije toekomst duurder zullen worden. Hun credo luidt steeds dat er geïnvesteerd moet blijven worden in betere netwerken en sneller internet.
Voor de mensen die geen verhoging in hun abonnementskosten tegemoet willen zien in juli 2018: T-Mobile en E-Fiber verhogen hun prijzen (nog) niet !
(Bron: Dhr. Nico Schoen, Fiber Expert)

Leave a Reply