De aanleg van glasvezel

In steeds meer gemeenten zie je borden waarop de aanleg glasvezel wordt aangekondigd. Voor hen die aangesloten worden een geweldig leuk bericht want vanaf nu zal alles sneller en beter worden.

Glasvezel aanleg

Om gebruik te kunnen maken van glasvezel moet deze in de buurt in de grond gelegd worden, moet er een aansluiting naar het huis gemaakt worden en in huis een aansluiting, zodat je er ook gebruik van kunt maken. Het is een zelfde proces als dat bij de aanlag van de tv kabel destijds.
Dankzij de glasvezel kan pulserend licht met een enorme snelheid data leveren. Uploaden gaat zoveel sneller, maar ook het verwerken van gegevens. Denk aan gamen via het net of het ontvangen of versturen van data voor jouw werk. Thuiswerken wordt door de aanleg glasvezel vele malen makkelijker.

Voordelen van glasvezel

Doordat glasvezel geen verlies van data heeft en veel sneller is dan welke andere vorm van gegevenstransport dan ook, wordt het mogelijk heel veel gigabites vragende processen soepel te laten verlopen. Door de aanleg glasvezel wordt het live streamen geoptimaliseerd, wordt de kwaliteit van films, games en andere programma’s ongelooflijk verbeterd. Het is een investering in constante kwaliteit, zonder afwijkingen. Een ander pluspunt is dat je ook daadwerkelijk de snelheid die je hebt ingekocht krijgt. Nu is het vaak zo dat de kabel die snelheid niet kan leveren of dat het te druk is doordat te veel mensen er tegelijk gebruik van maken. Dat is bij aanleg glasvezel verleden tijd.

Razendsnel

Aanleg glasvezel zorgt voor razendsnel internet. Dat wordt ondersteund door de service die de leverancier biedt. Snelle en vooral effectieve ondersteuning en hulp zorgen er voor dat een eventueel probleem binnen de kortste keren verholpen is. Optimaal kunnen genieten van de glasvezel staat daarbij voorop.
Het feit dat we inmiddels al 10 jaar glasvezel hebben in Nederland en dat het netwerk dankzij de aanleg glasvezel dagelijks groeit, helpt om steeds meer mensen de technologie van de toekomst aan te kunnen bieden. Uiteraard staat het iedereen daarbij vrij zijn eigen provider en de up- en download snelheid die je graag wilt te kiezen.

Leave a Reply